Lancering nieuwe woningconceptenbrochure 2024

Op 16 oktober 2024 is op de Prefab Beurs de nieuwe woningconceptenbrochure 2024 gelanceerd. Deze brochure biedt een uitgebreid overzicht van innovatieve, modulaire woningconcepten en zet vooral in op duurzaamheid.

In deze nieuwe brochure staan vijftig doorgerekende concepten met hun prestaties op duurzaamheid, en het aandeel biobased materialen. Hiermee krijgen gemeenten en opdrachtgevers waardevolle informatie om gericht te sturen op CO2-reductie en het gebruik van biobased materialen.

Brochure 2024
De woningconceptenbrochure 2024 laat zien hoe breed het aanbod van ‘woningen uit de fabriek’ inmiddels is. De brochure biedt inzicht in welke materialen gebruikt worden, hoe de woningen scoren op duurzaamheidscriteria en voor welke toepassingen ze geschikt zijn. Dit is een belangrijke stap richting het doel om in 2030 minimaal 30% van de woningen voor minstens 30% uit biobased materialen te laten bestaan.

In de 2023 editie werd al duidelijk dat het delen van data door conceptaanbieders een enorme impact heeft gehad. Dankzij deze inzichten werden vorig jaar 5000 meer conceptwoningen gebouwd dan het jaar ervoor. Ook overheden zien steeds meer in dat conceptueel bouwen dé oplossing is om snel, duurzaam en betaalbaar te bouwen.

Samenwerking
De woningconceptenbrochure is het resultaat van een samenwerking tussen Cirkelstad, Alba Concepts, Netwerk Conceptueel Bouwen, Building Balance, Platform Prefab en City Deal.

Benieuwd naar de brochure? De volledige versie is vanaf vandaag beschikbaar en hieronder te downloaden.

| Cradle to Cradle Certified® erkend als productcertificering voor Het Nieuwe Normaal >