Cirkelstad CoP Arnhem | Circulaire gebeidsontwikkeling in de praktijk

Een circulaire gebiedsontwikkeling kun je vanuit meerdere kanten bekijken. Het geeft mogelijkheden voor anders ontwerpen, andere keuzes van materialen en energiebronnen, anders financieren, anders samenwerken.

Ben jij erbij? Schrijf je in.

Een pand of gebied kun je ontwikkelen op basis van circulaire principes waarbij je ook kijkt naar het begin van de keten. Wat zijn de arbeidsomstandigheden, wie werkt er mee, wat doet het delven van grondstoffen met de mensen in de omgeving, worden ongevallen voorkomen, worden er giftige stoffen gebruikt.

Samen leren
In iedere fase zijn er dan ook andere interventies en leermomenten mogelijk om samen de stap naar voren te kunnen maken: toewerken naar een toekomstbestendig leefomgeving binnen de planetaire grenzen.

Tooling
Circulaire gebiedsontwikkeling krijgt gelukkig steeds meer aandacht en er is ook nog een wereld te winnen. Dit krijgt ook vorm in het ontwikkelen van tooling om ook daadwerkelijk voor de verschillende fasen en stakeholders praktische handreikingen te geven. Van Omgevingsplan, welstandbeleid en circulariteit borgen in de beleidscyclus tot prestatieafspraken, tenderdocumentatie en taxatie.
Het is dus niet de vraag geldt dit ook voor mij, maar juist waar en wanneer ligt er een kans/taak voor mij in het ontwikkelproces.

Ben jij erbij?
Wil jij weten welke tooling al beschikbaar en in ontwikkeling is en wil jij horen hoe circulaire gebiedsontwikkeling werkt in de praktijk van Merlijn Blok van Metabolic Caren Schipperus van Alex Advocaten en Edwin Wiegerinck van Traject.
Schrijf je hier in.

Inloop is 09:30 uur en na afloop kunnen we napraten tijdens de lunch.

We zijn te gast bij Traject Adviseurs & Managers in Arnhem.
Traject is gevestigd in het voormalige V&D pand op de ‘lingerie afdeling’
Adres: Velperplein 23 Arnhem

Alvast de eerste inspiratie:

We kijken uit naar jullie komst.
Groet namens Merlijn, Caren en Edwin

Wytze Kuijper
0622968568

< Circulair Impact Event in Stadsfabriek Alkmaar | Cirkelstad CoP Utrecht – Woningbouwconcepten in de praktijk  >