Engelse en Vlaamse vertaling van Het Nieuwe Normaal beschikbaar

Het raamwerk Het Nieuwe Normaal is nu ook beschikbaar in het Engels en Vlaams. Het Nieuwe Normaal (HNN) is een eenduidige taal om circulair te bouwen. Met HNN kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers afspraken maken over circulair bouwen en daar concreet invulling aan geven. 

Europese verbinding
Met de community Cirkelstad Internationaal richten we ons op de internationale bouweconomie. Binnen Europese context slaan we de brug om de uitgangspunten van Het Nieuwe Normaal te verankeren. Gestuurd vanuit de behoeften van onze Cirkelstad partners worden verbindingen over de grens gelegd op gebied van de circulaire bouweconomie. Daarnaast leren we van andere landen hoe zij de circulaire bouweconomie borgen en versnellen in beleid, projecten en netwerken. Daarom maken we vertalingen van de HHN leidraden.

Focus
Concreet focust Cirkelstad Internationaal zich op drie onderdelen:

  • Het opzetten van een internationaal netwerk voor en door Cirkelstad partners;
  • Cirkelstad en Het Nieuwe Normaal verbinden aan de internationale context;
  • Leren van andere lidstaten voor het aanscherpen van Het Nieuwe Normaal en de brede transitie naar een circulaire bouweconomie.

Vertalingen
Het Nieuwe Normaal Gebouw is nu vertaald naar het Vlaams en het Engels. De Vlaamse vertaling is mede gericht op onze samenwerking en het getekende manifest met Vlaanderen Circulair. De andere vertaling is in het Engels, met oog op onze betrokkenheid in Europese context. Later volgen nog vertalingen in Duits, Frans en Spaans.

Gebruik de vertalingen wanneer je gesprekken hebt met buitenlandse partners. Samen zetten we de stap in de transitie naar een circulaire bouweconomie. 

< Luijtgaarden geeft oude dakpannen een nieuwe bestemming | Hurks gaat ‘cluster 7’ realiseren in Amsterdamse Poort >